Wednesday, September 06, 2006

Eerste indrukken


“Hong Kong, I have arrived”.
Een nieuw station in ons leven.





De laatste tijd in Amsterdam is omgevlogen. Als je weet dat je ergens weggaat, beleef je alles extra intens. Was daar ineens al het afscheid op Schiphol (nog heel even paniek toen het brandalarm afging). Tranen amper opgedroogd, nog een laatste obstakel, een hydraulische fout; het hele vliegtuig ging niet vertrekken…. Gelukkig werd er binnen een paar uur een geheel nieuw toestel geregeld en konden we alsnog vertrekken.

Meteen op pad met de makelaar. Joppe had dit ook al verteld, maar het is ongelofelijk hoe alle appartementen op elkaar lijken. En hoe heerlijk inefficiënt. Het gaat hier duidelijk niet om hoeveel vierkante meters je hebt, maar hoeveel kamers! Het laatste appartement van de dag was al Joppe’s favoriet van voorgaande sessies (na de boot dan). Bovenaan de roltrap, met uitzicht op de haven, op de 34e verdieping (tja, over die hoogtevrees moet ik toch een keer heen…) zal ons nieuwe paleisje worden de komende periode.

Hong Kong is overweldigend. De hoge gebouwen, de drukte, de lichten; het schreeuwt kapitalisme! Maar, het is ook prachtig, vriendelijk, levendig; fascinerend, ik kan me hier wel thuis voelen denk ik.


Afgelopen weekend zijn we met een groep mensen op een boot (normaal gesproken voor klanten van de ABN met de toepasselijke naam; “Cash Flow”) op pad gegaan. Het is echt bizar, je vaart in 5 minuten van het drukke leven naar paradijselijke bounty-strandjes. Gewaterskied, Joppe gemonoskied, heerlijke visjes gegeten (live uit het water) en je waant je weer in een heel andere omgeving.

Donderdagochtend mag ik koffiedrinken bij de vrouw van de consul thuis met allemaal expat vrouwen. Om, zoals de uitnodiging vermeldt, informatie uit te kunnen wisselen over scholen voor de kinderen….


Hmmm, maar nu eerst, genieten van dit station en van Joppe!

No comments: